Jongeriusoverleg 14 maart

Jongeriusoverleg 14 maart

Met Joris van der Eijk (Menzis) en Ab Klink (VGZ) als gastsprekers én ruim veertig disgenoten kijken we terug op een mooi Jongeriusoverleg.
Vanuit gemeenten, verzekeraars, ministerie, Nza en branche werd er weer volop uitgewisseld en gediscussieerd over belangrijke thema's in de zorg en ondersteuning. Joris van der Eijk vertelde over waardevol inkopen. Hij benadrukte een andere wijze van inkopen die Leefkracht van mensen als invalshoek heeft (Leefkracht: helpen gezonder te worden) en die gericht is op het realiseren van innovaties. Bij innovatie noemde hij als voorbeeld dat chronisch patiënten via online beeldcommunicatie hun gegevens en waarden doornemen met het ziekenhuis. Dat kost hen minder energie (reis naar ziekenhuis) en bepaart poliklinisch bezoek. Download de presentatie van Joris van der Eijk.


Ab Klink benadrukte in zijn lezing de waarde van de kennis in het veld om te werken aan betere zorg en minder kosten. Als je tegenover elkaar staat (en de verzekeraar als financierende partij) dan kom je nooit tot goede oplossingen want "de kennis voor innovaties komt van de werkvloer."
VGZ zet in op innovaties via hotspots, dat zijn niet per definitie grote programma's, maar plaatsen waarin mensen en partijen elkaar nodig hebben en er kan worden geïnvesteerd in elkaar. "Als het daar goed gaat, dan kunnen we met zo'n innovatie of idee weer verder richting andere groepen." Download de powerpointpresentatie van Ab Klink

 

print
Facebook Linkedin Email Twitter Google plus