Geslaagde Avondconferentie

2

Geslaagde Avondconferentie

Met ruim 120 deelnemers vanuit zorgverzekeraars, gemeenten, ministerie, ZN, VNG en branche-organisaties moet je toch een eind komen als het om goed gesprek over samenwerking gaat. En dat bleek. Tijdens de avondconferentie inspireerden de deelnemers elkaar met allerlei voorbeelden uit de praktijk.

Erik Gerritsen (SG ministerie van VWS) moedigde de groep aan om vooral door te gaan met samen ontwikkelen ten dienste van de cliënt. Dat de samenwerking niet altijd makkelijk is, werd onderkent. Ook door José Manshanden (voorzitter Jongeriusoverleg) die de avond startte met een introductie over samenwerking. "In het Jongeriusoverleg merkten we dat er nog veel vooroordelen zijn ten opzichte van elkaar, verschillende belangen en ook verschillende perspectieven. Maar deze avond is juist bedoelt om de moed niet op te geven en door te gaan zodat we samen de goede dingen doen voor de mensen die dat nodig hebben."
Jeroen Crasborn van Zilveren Kruis riep op elkaar in contact te blijven en nodigde deelnemers uit contact te blijven zoeken. "Zoek daarin de scherpte van het debat maar op, en wijs elkaar op de verantwoordelijkheid die we dragen voor de gezonde samenleving." 
Cartoonist Gideon Borman hield de aanwezigen een spiegel voor met scherpe cartoons die een reflectie gaven op de inhoud van de gesprekken en workshops.

Factsheets
Aan het einde van de conferentie werden Factsheets uitgedeeld over de vijf samenwerkingsthema's: Jeugd, Preventie, Kwetsbare Ouderen, Collectiviteit en GGZ. De ene zijde van de factsheets geeft meer informatie over het thema, op de andere zijde staan allerlei voorbeelden van samenwerking uit het hele land. 

De informatie van de factsheets wordt binnenkort op deze website bijgehouden en aangevuld met nieuwe informatie.
Op 29 september vind u op deze site ook de powerpointpresentaties van de Avondconferentie.  

 

Reacties 2


Reageren op dit artikel?


print
Facebook Linkedin Email Twitter Google plus