Cursus Zorg en Gemeente

Cursus Zorg en Gemeente

Zorgverzekeraars Nederland organiseert vanaf februari 2017 voor de tweede keer de cursus Zorg en Gemeente. Je kunt je hiervoor inschrijven tot 15 december 2016.

De eerste cursus werd door de 26 deelnemers positief ontvangen. Dat is een belangrijke reden om ook volgend jaar medewerkers van gemeenten en zorgverzekeraars de gelegenheid te geven om elkaars werelden te verkennen.

In 2015 zijn belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de regelgeving. Achtergrond van deze maatregelen is de wens mensen langer in hun eigen omgeving te laten verblijven en de zorg- en dienstverlening daarop af te stemmen. Al deze veranderingen leiden tot nieuwe taken voor de gemeenten op het terrein van wonen, welzijn en zorg. Maar ook zorgverzekeraars worden met veranderingen geconfronteerd. Onderwerpen die onder meer aan bod komen in de cursus zijn: afstemming tussen huisarts, wijkverpleging en sociaal domein, preventie, jeugdzorg, ouderenzorg, opvang verwarde personen en bekostigingsmethodieken.

Informele contacten
Cursisten doen niet alleen veel inhoudelijke kennis op, maar leren ook veel over en van elkaar. Zo delen ze bijvoorbeeld ervaringen in de praktijk met elkaar aan de hand van presentaties door en voor de cursisten. Verder is ook het leggen van nieuwe contacten en het opbouwen van een netwerk een belangrijke doelstelling van de cursus. De bedoeling is dat de informele contacten tussen de cursisten bijdragen aan het begrip voor elkaars positie, wat de gewenste samenwerking ten goede komt.

Aanmelden
De cursus is bedoeld voor inkopers, beleidsmedewerkers en projectleiders bij zorgverzekeraars en gemeenten. Het maximum aantal cursisten bedraagt 26. Kijk voor uitgebreide informatie en aanmelden in de brochure. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 15 december 2016.

print
Facebook Linkedin Email Twitter Google plus