Avondconferentie 2015

Betere verbindingen tussen opdrachtgevers en financiers van hulp, zorg en ondersteuning

De transformatie van de zorg leidt tot nieuwe samenwerkingsverbanden en verbindingen tussen gemeenten en verzekeraars. We hebben te maken met gezamenlijke opgaven, gezamenlijke opdrachtnemers maar vooral ook gezamenlijke cliënten en burgers. Hoe zorgen we ervoor dat zorgverzekeraars en gemeenten elkaar beter weten te vinden ten gunste van de burgers? Waar komen onze belangen overeen? Waar niet? Welke thema’s houden ons bezig? Hoe zorgen we dat burgers en cliënten niet van de een naar de ander worden gestuurd? En vooral: hoe blijven we met elkaar leren en ontwikkelen?

24 september 2015 was in Utrecht de Avondconferentie Versterken Samenwerking waaraan ongeveer 120 mensen deelnamen.

Een foto-impressie

 
Welkom door José Manshanden (voorzitter Jongeriusoverleg)

 
Erik Gerritsen (SG ministerie van VWS) over samenwerken, de rol van het ministerie ("eigenlijk geen, maar laat het ons weten als we toch nodig zijn" ), en 'ego-loze' beslissingen.

 
Onder leiding van Duco Stuurman spreekt het panel over de do's en dont's van samenwerken (vlnr: Duco Stuurman, Jeroen Crasborn, Elly van Kooten, Bert Frings)


Na inhoudsvolle workshops over vijf thema's weer terug in de zaal. Jeroen Crasborn,Barbara de Greeff en Ernst Jan van Koesveld geven een korte slotbeschouwing.

print
Facebook Linkedin Email Twitter Google plus